Monday 24 September 2012

The Book of Unwritten Tales (PC)




Μία νεαρή πριγκηπέσα ξωτικιά. Ένα gnome με όνειρο να γίνει μάγος. Ένας άνθρωπος ρογκας που μαθαίνει να μην είναι παρτάλι , και ένα δαχτυλίδι το οποίο μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο. Κλασικό fantasy Adventure. ΛΑΘΟΣ!!!! Γιατί εδώ μιλάμε για το The book of unwritten tales. Μία παρωδία της οποίας οι καφρίλες  ξεκινούν από τον φανταστικό κόσμο του  World of Warcraft και ξεχύνονται μέχρι το αχανές διάστημα του Star wars. Αλλά ας πάρουμε τα πράματα από την αρχή.



Πως ξεθάφτηκε ένα διαμάντι
Για το The book of unwritten tales , έμαθα από έναν φίλο μου, ο οποίος το ξετρύπωσε από τα άδυτα του νετ. Λέω ξετρύπωσε, γιατί ως πολλά καλά πράγματα δεν έχει διαφημιστεί αρκετά. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει μόνο στα Γερμανικά οπότε έμεινε κρυμμένο αρκετά  καλά. Με το που  έμαθα για αυτό, ήξερα ότι έπρεπε να το παίξω. Σύμφωνα με τον φίλο μου , ήταν ένα από τα παλιά κλασικά point and click adventures , ( ναι αυτά που μια φορά και έναν καιρό επέλεγες πράματα με το mouse ), και σατίριζε σχεδόν τα πάντα.




Gameplay
Τελικά το παιχνίδι με κέρδισε από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου. ΝΑΙ ήταν όντως κλασικό point and click adventure!!! ( όσοι νομίζουν ότι επαναλαμβάνομαι μάλλον δεν έχουν νιώσει αυτή την … μετάβαση από τα Point and click στα τρισδιάστατα adventures. Οπότε τους κατανοώ . Lucky bastards…). Όμως δεν φτάνει μόνο ο χειρισμός για να κάνει ένα adventure καλό. Οι γρίφοι του είναι πραγματικά όμορφοι, και το όλο gameplay αφήνει τα πλανιέται στην ατμόσφαιρα το αίσθημα της σάτιρας, χωρίς να το παρακάνει και να χαλάει την fantasy ατμόσφαιρα. Ένα παράδειγμα  είναι που στην αρχή είχα βρει ένα μαστίγιο και είπα να το χρησιμοποιήσω a la Indiana Jones. Ω θεοί!! Που να φανταστώ ότι θα έπεφτα μέσα και η ελφίνα την ώρα που θα το χρησιμοποιούσε θα μουρμούριζε την μουσική της ταινίας;;; Και που να δείτε παρακάτω, που από το πουθενά έφαγα αναφορά στο Finding Nemo. Αλλά αρκετά με την σάτιρα. Δεν πρόκειται να την αναλύσω περαιτέρω  για να μην χαλάσω τις εκπλήξεις, οι οποίες είναι αρκετές μα τον Odin.




Χαρακτήρες.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ αν ένα παιχνίδι έχει ‘’χλιαρούς’’ χαρακτήρες με κάνει να ξενερώνω λίγο. Ε λοιπόν με το Book δεν είχα κανένα πρόβλημα. Και οι 3 χαρακτήρες συν bonus το pet, τα σπάνε και είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Από την ψωνισμένη ελφίνα στον κοσμογυρισμένο  Ρογκα και το ενθουσιώδη gnome που θέλει να βιώσει  περιπέτεια. Είναι πραγματική απόλαυση να παίζεις μαζί τους. Τέλος, αλλά και πολύ βασικό , μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι βγήκε αρχικά στα Γερμανικά, όμως η μεταγλώττιση στα Αγγλικά είναι πάρα πολύ καλή.





Ιστορία
Nah uh . Δεν αποκαλύπτω τίποτα. Μόνο ότι πρόκειται για το ένα δαχτυλίδι….

Τελικά
Καλά μα τι λέω τόση ώρα;;; Όποιος είναι φαν των παλιών adventures και του αρέσουν οι παρωδίες θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη στο δρόμο για το μαγαζί!!!!



Bonus
Πάρτε και το Teaser Trailer για να καταλάβετε τι εννοώ



1 comment: