Thursday 20 September 2012

Policenauts



Η αρχή των...αστυνομοναύτων!
To policenauts είναι μια δημιουργία του αγαπημένου Hideo Kojima!Ένα διαμάντι που αν δεν γινόταν fan-translate δεν θα το μαθαίναμε ποτέ εμείς οι "δυτικοί"!Το παιχνίδι δεν ανήκει σε ένα συγκεκριμένο genre. Είναι κάτι σαν διασταύρωση.Είναι ένα story driven  adventure game,με point n click interface όπου έχει και κάποια κομμάτια shooting με τη μορφή της σειράς time crissis αν θυμάστε!
Η ιστορία ξεκινά!
Σαν story driven παιχνίδι πιστεύω λόγο της φύσης του αν δεν σας αρέσει η ιστορία δεν θα βρείτε τίποτα άλλο αρεστό στο παιχνίδι!Το σενάριο είναι science fiction γύρω από τη γοητεία του διαστήματος.Η ιστορία είναι η εξής, είστε ο Jonathan Igram 
πρώην αστυνομοναύτης και νυν ιδιωτικώς ερευνητής.Ο Jonathan
 την εποχή που ήταν ένας απο τους 5  αστυνομοναύτες (policenauts)
 του είχε συμβεί ενα φοβερό ατύχημα, είχε κατά λάθος "ρουφηχτεί"
 στο διάστημα και για 25 χρονιά θεωρούνταν νεκρος. Βρέθηκε ομως
 και λόγω της κατασκευής της στολής του παραμένει νέος ,οπως ηταν
 πριν τα 25 χρονιά που πέρασαν.Στο παρόν τώρα.Ο Jonathan δέχεται
 επίσκεψη απο την πρώην γυναικά του Lorraine στο γραφείο που δουλεύει 
ως ιδιωτικός ερευνητής όπως είπαμε.Του λέει οτι ο νυν άντρας της Kenjo Hojo 
έχει εξαφανιστεί και τα μόνα στοιχειά που βρήκε η γυναικά του είναι ένα γυρισμένο 
στη μέση φύλλο, κάποιες κάψουλες φαρμάκων και τη λέξη "Pluto".O Jonathan δεν είναι
 πολύ διατεθειμένος να τη βοηθήσει.Ενω φεύγει η Lorraine έξω απο το
 σπίτι του jonathan, η Lorraine πέφτει θύμα δολοφονικής επίθεσης!!Ο 
Jonathan δίνει την υπόσχεση στην μισοπεθαμένη πρώην του ,Lorraine, ότι
 θα ανακαλύψει το φονιά της και θα βρει τον εξαφανισμένο άντρα της.Ο 
Jonathan αναγκάζεται να επιστρέψει στην περιοχή Beyond εκεί όπου πριν 
25 χρόνια ήταν ήρωας ως policenauts ώστε να ερευνήσει την δολοφονία της
 Lorraine αλλα και την εξαφάνιση του συζύγου της.Αυτή ήταν περιληπτικά η αρχή του παιχνιδιού!Θα ζήσετε πολλά plot twist στη συνέχεια οπότε το ενδιαφέρων σας σίγουρα θα παραμείνει αμείωτο!




Τι γλώσσα μιλάς;
Το παιχνίδι εφόσον κυκλοφόρησε official μόνο εντός Ιαπωνίας είναι φυσικό να έχει μόνο ιαπωνικές φωνές!Προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου μιας και οι ερμηνείες ήταν πολύ καλές!Το γενικό soundtrack της σειράς ήταν πολύ καλό!

Από gameplay πως πάμε;
Όπως προείπα το  polinauts είναι κατά κύριο λόγο point n click!Δηλαδή κουνάτε ένα κέρσορα όπως του ποντικιού και θα επιλέγετε διάφορες ερωτήσεις ή θα αλληλεπιδράτε με αντικείμενα που σας δείχνει το παιχνίδι ώστε να συνεχιστεί η ιστορία!Έτσι είναι η φύση του παιχνιδιού και όπως είπα αν δεν σας αρέσει αυτό δύσκολα θα το συνηθίσετε!Σε ορισμένα σημεία θα ελέγχετε ένα όπλο πυροβολώντας τον απαιτούμενο στόχο/εχθρό.Αν δεν σας αρέσει η περιγραφή του gameplay μην ξεχνάτε ότι το ατού του τίτλου είναι η ιστορία και όχι το gameplay χωρίς να σημαίνει ότι είναι broken!!



Γραφική ...πανδαισία!!
Το παιχνίδι έχει anime cut scenes και τα γραφικά του είναι hand drawn αν δεν κάνω λάθος οποτε όλο αυτό προσδίδει γοητεία!




Διάρκεια;Beyond...imagination!
Με εξέπληξε η διάρκεια του παιχνιδιού!Καταρχήν το παιχνίδι χωρίζεται σε κεφάλαια. Έχει 7 κεφάλαια + τον επίλογο  και για όλα αυτά μου πήρε 14 μισή ώρες να το ολοκληρώσω!Νομίζω ακόμα πιο πολύ διάρκεια θα κούραζε, βέβαια εξαρτάται με το πόσο γρήγορα λύνεται τους γρίφους και ανακαλύπτεται νέα στοιχεία.Ο γρίφος της βόμβας θα σας πάρει μια ώρα σίγουρα πάντoς λόγω του trial and error!

Last words!
Το παιχνίδι δεν απευθύνεται σε όλους λόγο της point n click φύσης του. Άλλα αν σας γοητεύσει η συγκινητική και αγωνιωδης πλοκή δεν θα το αφήσετε ήσυχο μέχρι να δείτε τους τίτλους  τέλους!
Το προτείνω ανεπιφύλακτα!Τελικό σκορ 10/10!


***Που θα βρω το παιχνίδι;***
Σίγουρα θα αναρωτηθείτε αυτό. Καταρχήν το παιχνίδι υπάρχει ολόκληρο στα αγγλικά από μετάφραση fans!Eγώ έπαιξα της μεταφρασμένη ps1 έκδοση στο psp μου μιας και βρηκα τα isos του ps1 converted για το psp!Google it και σίγουρα θα το βρείτε!


2 comments:

  1. Μου άρεσε πολύ το στυλάκι με το οποίο το έγραψες με τις επικεφαλίδες. Μου θύμισες Gamepro!

    ReplyDelete
  2. thanx.Θα το καθιερωσω αυτο μιας και καπως πρεπει να περιγραφω τι θα εχει η καθε παραγραφος!

    ReplyDelete