Tuesday 18 September 2012

Parasite Eve: The 3rd Birthday (PSP) - Review





Βρισκόμαστε στο Μανχάταν το έτος 2012, ξαφνικά εμφανίζεται ένα τεράστιο τέρας με πλοκάμια και κάνει λίμπα την πόλη καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμα του και σκοτώνει όποιον βρίσκεται εκεί. Τα τέρατα αυτά γνωστά και ως "Babels", Βαβέλς δηλαδή είναι σαν ρίζες φυτών που ζουν τρέφοντας ανθρώπους. Η ανθρωπότητα για να αποτρέψει την αφάνιση του είδους φτιάχνει την οργάνωση CTI (Counter Twisted Investigation). Μέλος της είναι η Aya Brea η οποία βρέθηκε αιμόφυρτη έξω από τη εκκλησία St. Thomson το 2010 λίγο πριν την εμφάνιση των Babels και των Twisted. Αφού την εξέτεσαν διαπίστωσαν πως είχε χάσει τη μνήμη της και είχε την απίστευτη ικανότητα "overdrive" να μεταφέρει την ψυχή της σε άλλους ανθρώπους και να τους ελέγχει. Εφτιαξάν μετά ένα μηχάνημα με την ονομασία Overdive System και την έβαλαν με μια ομάδα στρατιωτών να αντιμετωπίσει τα τέρατα.
 



Η μουσική δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο το voice acting και τα ηχητικά εφέ των όπλων ήταν τέλεια και σας βοηθούσαν στο να καταναοήσετε τον χώρο π.χ. αν σας την πέφτει τέρας από πίσω
Tα γραφικά πάλι με εντυπωσιάσαν. Απίστευτα γραφικά και ακόμα πιο απίστευτα CGI βιντεάκια. Οτί καλύτερο έχουμε δει στο PSP μπορώ να πω.



Θα σας πάρει λίγο καιρό να κατανοήσετε τον χειρισμό του παιχνιδιού και τις ικανότητες την ηρωίδας αλλά μετά θα τον εκτιμήσετε πάρα πολύ. Το μόνο εκνευριστικό είναι πως τα βαριά όπλα π.χ. ρουκετοβόλο δεν έχουν autoaim και είναι σπαστικό αν σας την πέσουν από πίσω. Με όλα τα άλλα όπλα πατώντας L, η Aya λοκάρει επιτόπου τον εχθρό που είναι κοντά της. Σαφέστατα καμία σχέση με τα παλιότερα Parasite Eve ο χειρισμός. Πιο πολύ σε Kingdom Hearts έμοιαζε ο τρόπος χειρισμού.
Φανταστείτε το παιχνίδι σαν ένα resident evil, mass effect ή οποιοδήποτε action shooter με RPG στοιχεία. Πραγματικά όταν μπείτε στο νόημα του παιχνιδιού δεν θα ξεκολλάτε. Το γεγονός ότι με το "οverdrive" ελέγχεις 4-5 στρατιώτες μπαίνοντας από το ένα σώμα στο άλλο είναι φοβερό καθώς η στρατηγική παίζει σπουδαίο ρόλο για να νικήσετε δυνατούς αντιπάλους π.χ. Reapers ή γενικότερα Bosses. Bάλτε και το ωραίο ότι η Aya ανεβαίνει lv η ίδια, ανεβαίνουν lv οι ικανότητες σας με κάθε κατηγορία όπλου, μπορείτε να κάνετε customise κάθε όπλου που έχετε με τα λεφτά που κερδίζετε από τις αποστολές και πειράζετε και το DNA της ηρωίδας με πρόσθετα, μιλάμε για πολύ βάθος στο παιχνίδι.


Οσόν αφορά τη διάρκεια του μου πήρε 15 ώρες gameplay συνολικά να το τελείωσω στο easy, το οποίο κάθε άλλο παρά easy ήταν. Πολύ θετικό πως όταν το τερματήσεις κρατάς lv, όπλα και όλα τα άλλα στατιστικά δίνει σοβαρό replay value στο παιχνίδι σε μεγαλύτερη δυσκολία.
Σε γενικές γραμμές ένα άψογο παιχνίδι που πιστεύω πως έφτιαξε σχολή. Τελικά το RPG στοιχείο κολλάει καλά με όλα τα είδη παιχνιδιών. Eνα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ προσωπικά και must αγορά για κατόχους PSP. Για το να είναι το καλύτερο της τριλογίας αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα καθώς από άποψη gameplay και τα τρία παιχνίδια είχαν μεν το rpg στοιχείο μαζί με action adventure/horror/shooter στοιχεία αλλά με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Το θέμα είναι πως το παιχνίδι με έκανε να παίξω και τα άλλα 2 μετά κάτι σαφώς σημαντικό. Σαν γενική βαθμολογία του δίνω ένα 8/10 γιατί το σενάριο ήταν λίγο δυσνόητο. Aλλά με τέτοια καταιγιστική δράση ποιος προλαβαίνει να ασχοληθεί?


No comments:

Post a Comment