Monday 17 September 2012

Black Rock Shooter: The Game (PSP) - Review





To σενάριο κινείται σε ένα διαφορετικό σύμπαν από αυτό της OVA καθώς λάμβανει χώρα το 2051, όπου η Black RockShooter ξυπνάει από λήθαργο και μπαίνει σε ένα φουτουριστικό παιδίο μάχης προσπαθώντας να θυμηθεί ποια είναι. Στην πορεία έρχεται αντιμέτωπη με άλλους που έχουν υπερδυνάμεις όπως αυτή και στο τέλος αντιμετωπίζει την White Rock Shooter. Αυτά σε μέσες άκρες. Μακάρι να ήξερα γιαπωνέζικα να ήξερα τι έλεγαν στους διαλόγους αλλά που τέτοια τύχη. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η εξιστόρηση με τα καταπληκτικά βίντεο είναι λες και βλέπεις το anime.



O ήχος  σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός. Εγινέ καταπληκτική δουλειά με τα ηχητικά εφέ και κυρίως με το voice acting. Το soundtrack επίσης ήταν απόλυτα ταιριαστό στο φουτουριστικό στυλ του παιχνιδιού με τους new age funk ρυθμούς του



Tα γραφικά τα βρήκα εξαιρετικά επίσης. Πολλές φορές θα πιάσετε τον εαυτό σας να χαζεύει τα απίστευτα τοπία. Κάθε πίστα είναι τελείως διαφορετικού ύφους, κάτι πραγματικά εκπληκτικό για ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι σε διάρκεια

Ο χειρισμός ήταν αρκετά προσεγμένος και άμεσα προσιτός. Με το Χ πυροβολείς κανονικά. Πατώντας R και ένα από τα 4 κουμπιά εκτελείς ειδικές επιθέσεις τις οποίες ο ίδιος διαλέγεις ποιες θες να έχεις μαζί σου. Προχωρώντας στο παιχνίδι βρίσκεις νέες και ανάλογα τους εχθρούς που αντιμετώπιζεςι βάζεις αυτές που νομίζεις ότι θα σε βοηθήσουν περισσότερο. Με το Ο κάνεις αποφυγή και το Χ άμυνα. Γενικώς εύκολα τον συνηθίζεις.

Και φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης το Gameplay και το βασικό λόγο για τον οποίο ένα παιχνίδι φουλ γιαπωνέζικο με έκανε να κολλήσω άσχημα μαζί του. Ενά εκπληκτικό πάντρεμα shooter/turn based/rpg. Δηλαδή συναντάς εχθρούς, τους αντιμετωπίζεις ανά γύρους με το όπλο και ανεβαίνεις και lv κάθε τόσο γίνοντας πιο δυνατός. Χαλαρά το παιχνίδι θα μπορούσε να λέγονταν Parasite Eve 1. Είναι η τελειότερη του εξέλιξη για μένα όσον αφορά το σύστημα μάχης απλά τώρα οι μάχες γίνονται στο χώρο με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Ωραία η προσθήκη με την μηχανή σε μερικά σημεία θα θυμίσει σε πολλούς το mini game του Final Fantasy VII.

Οσόν αφορά τη διάρκεια του παιχνιδιού το τερμάτησα μετά από 16 ώρες και αμέσως μετά το βίντεο του τερματισμού άλλαξε η οθόνη τίτλων και νέες πίστες και bosses ξεκλειδώθηκαν για ακόμα μεγαλύτερα level κάτι που πραγματικά με χαροποίησε ιδιαίτερα και συνέχισα μέχρι τους τις έβγαλα όλες και αυτές. Χώρια όλα αυτά νέες φορεσιές και όπλα ξεκλειδώθηκαν στον τερματισμό και πολλά καλούδια στην gallery!

Ενά καταπληκτικό παιχνίδι που αξίζει να παίξετε αν είστε φαν των rpg, των anime ή των shooter. Aν είστε όλων αυτών ακόμα καλύτερα. Αν είστε φαν και του anime/manga τότε θα πωρωθείτε ακόμα περισσότερο. Ανυπομονώ να βγει και αμερικάνικη ή ευρωπαική έκδοση για να το παίξω ξανά!
Tελική βαθμολογία 9/10 - Ισώς το παιχνίδι της χρονιάς στο PSP!

No comments:

Post a Comment