Sunday 16 September 2012

Darksiders 2 Review






Darksiders 2 Review












Και ναι είναι αλήθεια! Το πρώτο μου review το οποίο δεν περιέχει αστυνομία, συμμορίες, και τρομερά κυνηγητά σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Αντ’ αυτού πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ένας από τους 4 καβαλάρηδες της αποκάλυψης, ο Θάνατος, (κάτι που δίνει στο παιχνίδι πολλούς πόντους. Εννοώ πόσο πιο γαμιάς θα μπορούσε κανείς να νιώσει ; ) ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να “αναστήσει” την ανθρωπότητα (να σαι καλά αδερφέ) ώστε να αθωώσει τον αδερφό του , Πόλεμο, που για κάποιον λόγο ο οποίος δεν εξηγείται ούτε στο πρώτο ούτε στο 2ο παιχνίδι κατέβηκε στη γη πριν της ώρας του και την... ψιλοκατέστρεψε. Παρότι το σενάριο είναι αρκετά ενδιαφέρων  ,το πρόβλημα του είναι ότι δεν μας εξηγεί καμία από τις απορίες που μας δημιούργησε το πρώτο παιχνίδι της σειράς , πόσο μάλλον μας δημιουργεί καινούργιες, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα όταν ο παίχτης τερματίσει το παιχνίδι να μην νιώσει ότι κατάφερε κάτι, ότι έλυσε κάποιο πρόβλημα, χαλώντας κάπως την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού (Βλέπε mass effect 3). Ελπίζουμε το 3ο παιχνίδι να μας δώσει κάποιες απαντήσεις (π.χ. γιατί η αποκάλυψη ήρθε νωρίτερα κ.λ.π.) και να δώσει νέο ενδιαφέρων στη σειρά (αν και με την οικονομική κατάσταση της THQ μάλλον δύσκολο να δούμε Darksiders 3 ).


Τα γραφικά του Darksiders 2 είναι... επιεικώς μέτρια με σαφή κατεύθυνση προς το χάλια. Κάτι πραγματικά απογοητευτικό καθώς η σχεδίαση του και οι τοποθεσίες του είναι απίστευτα όμορφες και μπορείς να δεις ότι έχει γίνει φοβερή δουλειά από κάποιον εξαιρετικά ταλαντούχο καλλιτέχνη, μόνο και μόνο για να καταστραφούν τα πάντα τη στιγμή που θα πλησιάσεις σε κάτι. Χαμηλής ανάλυσης textures, pixelated σκιές ,(πριν το τελευταίο patch) v-synch που δεν λειτουργούσε, απαράδεχτα προβλήματα για ένα παιχνίδι στο pc το έτος 2012. Κατανοώ ότι πρόκειται για port από κονσόλες αλλά έλεος ρε παιδιά, λίγη προσοχή δεν βλάπτει... Και μιλώντας για κακό port , αν το αγοράσετε για pc είτε συνδέστε χειριστήριο του xbox 360 ή ετοιμαστείτε για σοβαρή αλλαγή στο keymapping, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να το χειριστείτε όπως είναι. (εκτός αν δεν έχετε ανθρώπινα χέρια) Η μουσική είναι ικανοποιητική, αλλά τίποτα το εξαιρετικό, δεν θα σας κουράσει αλλά ομολογώ πώς δεν θυμάμαι κανένα από τα κομμάτια του παιχνιδιού, σε αντίθεση με το voiceacting, το οποίο είναι εξαιρετικό.


Έχω ακούσει άλλους reviewers να περιγράφουν το game ως dark Zelda και θα χρειαστεί να διαφωνήσω εδώ. Μια πιο ακριβής περιγραφή του θα ήταν ατμόσφαιρα Legacy of Cain, κίνηση και γρίφοι Prince of Persia και μάχη Devil May Cry, κάτι το οποίο αν με ρωτήσετε (και γι αυτό το λόγο υποθέτω διαβάζετε το review) είναι δίκοπο μαχαίρι καθώς ενώ η μάχη και η κίνηση είναι εξαιρετικά καλές και διασκεδαστικές, υπάρχει πάντα το συναίσθημα ότι το έχω ξαναπαίξει αυτό. Δεν υπάρχει κάτι πρωτότυπο, κάτι καινούργιο να σε καθηλώσει στο παιχνίδι. Ένα ακόμη ενοχλητικό στοιχείο είναι η ποσότητα των γρίφων που υπάρχουν σε κάθε dungeon. Δεν είναι άσχημοι ή δύσκολοι οι γρίφοι κάθε άλλο, απλά υπερβολικά πολλοί. Είμαι ο Θάνατος διάολε, είμαι εδώ για να κόβω κώλους και να θερίζω ψυχές, όχι για να παίζω clue. Και τώρα στα θετικά:
Οι μάχες είναι επικές. Αν χρειαζόταν να διαλέξω το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού αυτό θα ήταν το σύστημα μάχης με τεράστια διαφορά από το δεύτερο  .Από τη στιγμή που θα συνηθίσετε τον χειρισμό θα χαίρεστε να παλεύετε με οποιονδήποτε, μόνο και μόνο για να δείτε πως θα αποφύγετε την επίθεση του και θα του επιστρέψετε τη χάρη και μάλιστα με τόκο. Ιδιαίτερα οι μάχες με τα bosses του κάθε dungeon πιο πολύ βασίζονται στη δική σας προσπάθεια και ταλέντο, στο  πόσο καλά απομνημονεύετε το πως κινούνται και επιτίθεντε παρά από το level στο οποίο είστε και τον εξοπλισμό τον οποίο φοράτε, κάτι το οποίο προσωπικά το λατρεύω. Η ποσότητα loot που υπάρχει στο παιχνίδι είναι τεράστια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας φτάσει η ποσότητα και να μην βρείτε αντικείμενα για να εξοπλίσετε τον Θάνατο όπως ακριβώς θέλετε. Και τέλος οι 50+ ώρες του παιχνιδιού και ο μεγάλος αριθμός dungeons και side quests κάνουν το Darksiders 2 να αξίζει κάθε ένα από τα ευρώ του.



Τελικά αξίζει να αγοράσετε το παιχνίδι; Με μία λέξη ναι. Τα περισσότερα προβλήματα μου με το Darksiders 2 βρίσκονται στο ημιτελές port για pc και στην έλλειψη πρωτοτυπίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρκετά ώστε να χαλάσουν το παιχνίδι. Απλά αποφύγετε την έκδοση για το pc και είστε κομπλέ. Με άνεση λοιπών μπορώ να του δώσω 7/10 και να ελπίζω πως θα υπάρξει και Darksiders 3...

3 comments:

  1. Αν κάποιος δεν έχει παίξει το 1 μπορεί άνετα από θέμα ιστορίας να παίξει κατευθείαν το 2? Η θα χάσει τη μπάλα?

    ReplyDelete
  2. Όχι δεν θα την χάσει γιατί τα 2 παιχνίδια εξελίσσονται την ίδια χρονική στιγμή. Όταν όμως μας εξηγήσουν τι συμβαίνει (αν ποτέ)τότε για να καταλάβεις τι συμβαίνει πρέπει να έχεις παίξει και τα 2

    ReplyDelete
  3. Οντώς. Κάνε review και για το 1 κάποια στιγμή:)

    ReplyDelete