Saturday 6 October 2012

Professor Layton and the Curious Village (nintendo DS)


Πρόλογος για την σειρά!

Με αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε το franchise γρίφων, Professor Layton!Η creator & developer Level 5 σίγουρα είχε "μυριστεί", την εξαιρετική ποιότητα και το μεράκι που είχε ο τίτλος της και πλέον από το 2008(βγήκε τότε το curious village Ευρώπη) έως σήμερα αριθμούμε 4 παιχνίδια στο ds,ένα στο 3ds,μια animated ταινία καθώς και επερχόμενους τίτλους!

Η περιπέτεια ξεκινά!

Η ιστορία μας ξεκινά με ένα γράμμα που λαμβάνει ο Professor Layton και ο μαθητής του Luke.Το γράμμα λέει πως είναι ανάγκη ο καθηγητής να πάει στο χωριό St. Mystere ώστε να διερευνήσει μια μυστηριώδης υπόθεση που αφορά το Golden Apple! Το golden apple είναι ένα αντικείμενο όπου όποιος το βρει θα λάβει την περιουσία του αποθανόντα Baron Augustus Reinhold ,κάτοικου του St. Mystere , όπως έγραψε ο ίδιος στην διαθήκη του!Η χειρεύσασα γυναίκα του Lady Dahlia με το γράμμα αυτό καλή τον Pr. Layton να διαλευκάνει την υπόθεση!




Point n..Tap puzzle adventure!
H φύση του παιχνιδιού είναι κάτι τέτοιο!Βλέπουμε στατικές εικόνες όπου υπάρχουν αντικείμενα ή χαρακτήρες όπου αλληλεπιδρούμε με αυτά/αυτούς μέσω της touch screen οθόνης του ds με το stylus. Σχεδόν κάθε συνομιλία με τους χαρακτήρες του χωριού θα καταλήγει σε ένα puzzle που εμφανίζεται στην touch screen οθόνη του ds και στην πάνω οθόνη βλέπουμε το τι μας ζητά ο γρίφος!Οι γρίφοι είναι παντός είδους π.χ. μαθηματικοί,απλής λογικής, παρατηρητικότητας κτλ.
Σε κάθε γρίφο έχετε τρία κλειδωμένα hint buttons που ξεκλειδώνεται το κάθε ένα με τα hinte coins ,που θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία του τίτλου με την γραφίδα τα οποία μοιάζουν "ύποπτα" όπως μια καμινάδα!
Τα hinte coins είναι λίγα σε όλο το παιχνίδι και καλό είναι να τα χρησιμοποιήσετε σε δύσκολα puzzles.
Oι πόντοι επιβράβευσες λύνοντας γρίφους λέγονται picarats και όσο πιο πολλά κοστίζει ένας γρίφος τόσο πιο δύσκολος είναι.Συνήθως το 1ο hint button σας βοηθά λίγο και το 3ο hint button δίνει αρκετά μεγάλη βοήθεια στην επίλυση του γρίφου αλλά ποτέ την απάντηση "στο πιάτο"!
Kάποιοι γρίφοι είναι κρυμμένοι σε αντικείμενα οπότε με το stylus θα πρέπει να πατάτε τα πάντα!
Συνολικά το παιχνίδι έχει 138 γρίφους!
Για να γίνει progress η ιστορία η οποία είναι απίστευτα ενδιαφέρουσα σε στιγμές κλειδιά θα πρέπει να έχετε ήδη λύσει ένα μεγάλο αριθμό γρίφων για να συνεχίσετε!

Γραφικά στο ...χέρι!

Ναι ,τα γραφικά είναι hand drawn και έχουν μια anime γοητεία!Σε πολλά σημεία στο παιχνίδι θα παρακολουθήσουμε fully animated cut scenes ,τα οποία είναι σπάνια για τίτλο του ds!
Γενικά τα γραφικά είναι απίστευτα!


Ο ήχος του παιχνιδιού!

Το παιχνίδι έχει απίστευτα ποιοτικά voice overs με την βρετανική προφορά του Pr.Layton & Luke να ταιριάζει θαυμάσια!
Από την άλλη το theme των γρίφων κάπου θα μας κουράσει.

Χορταστική...διάρκεια!

Το παιχνίδι έχει μεγάλη διάρκεια!Μου πήρε 15 ώρες να το τερματίσω και μπορώ να επιστρέψω να λύσω γρίφους που έχω αφήσει!


Επίλογος!

Το παιχνίδι είναι μια κατηγορία μόνο του για αυτό και έγινε και αγαπημένο από τους παίκτες και αριθμοί τόσες συνέχειες! Συνδυάζει με έξυπνο τρόπο το λύσιμο γρίφων με την αφήγηση μιας πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας!
Από εμένα παίρνει ένα 9/10 και είμαι σίγουρος ότι οι συνέχειες του θα είναι εξίσου καλές αν όχι καλύτερες!
!


No comments:

Post a Comment