Wednesday 17 October 2012

Fate / EXTRA (PSP) - Review

Bρίσκεστε ξαφνικά σε ένα σχολείο σε εικονική πραγματικότητα. Σκοπός σας εκεί είναι να κερδίσετε το Holy Grail. Στην προσπάθεια αυτή έχετε τη βοήθεια ενός Servant ο οποίος πολεμάει για σας. Τι είναι τώρα το Holy Grail. Φανταστείτε πως μπαίνετε σε ένα βιντεοπαιχνίδι όπου πολεμάτε άλλους masters που χρησιμοποιούν servants. Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας master. Ναι σαν το Ηighlander όπως και κει όποιος χάνει πεθαίνει και ο νικητής έχει ότι επιθυμήσει.

Το voice acting παρέμεινε γιαπωνέζικο στην αμερικάνικη έκδοση. Εμένα δεν με χάλασε αυτό αλλά σίγουρα αν είχε γίνει μεταγλώττιση θα ήταν πιο κατανοητή η ιστορία. Η μουσική ήταν στο στυλ του Final Fantasy X-2. Θα προτιμούσα κάτι πιο επικό προσωπικά και όχι τόσο new age. Τα ηχητικά εφέ από την άλλη άψογα.

Βλέπωντας τα μοντέλα των χαρακτήρων θα πεις...μα γιατί να μην ήταν έτσι και στο Persona 3 σε όλο το παιχνίδι? Αυτά που κλέβουν τη παράσταση είναι τα τοπία στις αρένες τα οποία είναι απίστευτα. Το μόνο αρνητικό που είδα ήταν πως φαίνονται pixels σε κάποιες γραμμές από αντικείμενα αλλά γενικότερα φτάνει την κονσόλα στα οριά της.

Ο χειρισμός είναι πραγματικά καταπληκτικός. Εύκολα μπαίνεις στο ζουμί και γρήγορα. Σε χρόνο μηδέν θα τα κάνετε με κλειστά τα μάτια όλα
Δεν πίστευα ποτέ πως το πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε RPG και να έχει τόσο βάθος. Το να νικάς έναν αντίπαλο χρειάζεται διάβασμα του αντιπάλου για το πως παίζει και στρατηγική. Ειδικά τα Μaster vs Master fights είναι απόλαυση. Μετά από κάθε μάχη έχεις μερικές μέρες να βρεις τα κλειδιά των λαβύρινθων και να ψάξεις να βρεις στοιχία για τον αντίπαλο σου. O αντίπαλος κάνει 6 κινήσεις. στη μάχη. Κάποιες από αυτές αποκαλύπτονται κάποιες άλλες όχι και πρέπει να μαντέψεις τι θα κάνει για να κάνεις εσύ αυτό που το αποκρούσει. Δηλαδή o αντίπαλος κάνει...

Αttack->κάνεις guard
Break->κάνεις attack
Guard->κάνεις breal

Aργότερα στο παιχνίδι μαθαίνεις νέες σπέσιαλ κινήσεις στον servant σου με αποκορύφωμα το Νοble Fantasm που είναι η σούπερ κίνηση του και την κάνεις μια φορά σε κάθε μάχη στον 4ο γύρο. Οπότε και αυτό πρέπει να σκεφτείς καλά πότε θα το κάνεις.

Oσόν αφορά τη διάρκεια του παιχνιδιού προσωπικά μου πήρε 28 ώρες gameplay στο normal mode με servant Saber  και θεωρώ πως είναι είναι αρκετά καλή διάρκεια για παιχνίδι του PSP. Ειδικά επειδή υπάρχει και Νew Game Plus όπου κρατάς διάφορα αντικείμενα. Θετικό επίσης πως υπάρχουν 3 classes να διαλέξεις και μπορείς να επίλέξεις αν θα έχεις αγόρι ή κορίτσι για ήρωα.

Σε γενικές γραμμές ενά από τα καλύτερα RPG στο PSP και γενικότερα στην ιστορία των videogames με φοβερή υπόθεση και πρωτότυπο gameplay. Toυ βάζω ένα 9/10. Aναμένουμε σύντομα και sequel!



No comments:

Post a Comment