Sunday 12 August 2012

Slender The game

 
Slender
Απλό(ς) Τρομακτικό

Τον τελευταίο καιρό, έχω ψιλοκολήσει με παιχνίδια τρόμου. Καθώς λοιπόν χάζευα στο 9gag, είδα μερικές αναφορές για το Slender, ένα παιχνίδι που το παρουσιάζαν όλοι σαν εξαιρετικά τρομακτικό. Έτσι λοιπόν είχα βάλει στόχο κάποια στιγμή να το δοκιμάσω, μέχρι που είδα το παρακάτω post:



Ο κύβος ερίφθει. Το Fear το έπαιζα για να χαλαρώσω πριν τον ύπνο, όσο για το silent Hill , αν και τρομακτικό, δεν μπορώ να πω ότι έχω πρόβλημα να το παίξω βράδυ, με σβηστά φώτα και ακουστικά. Ποιο είναι δλδ το Slender που θα είναι πιο τρομακτικό από τα παραπάνω;;


 
Με λίγο ψάξιμο , ανακάλυψα ότι το slender είναι ένα free indie game της parsecproductions , το οποίο μπορεί να το κατεβάσει κανείς από το site της και βασίζεται στον αστικό μύθο του Slender man. Πριν λοιπόν πάμε στο παιχνίδι, θα αναφερθώ λίγο στον μύθο του slender man για να έχουμε καλύτερη κατανόηση του τρόμου, του παιχνιδιού ήθελα να πω.


 
O Slender man γεννήθηκε από το μυαλο του Victor Surge σε ένα τόπικ του φόρουμ somethingawful. Σε αυτό το τόπικ , τα μέλη του φορουμ καλούντουσαν να φτιάξουν μια paranormal φωτογραφία, και αν είναι δυνατόν να την διαρεύσουν στο διαδίκτυο, ώστε κάποιο Forum ή Site που ασχολείται με τέτοια θέματα να την περάσει για πραγματική και να την δημοσιεύσει. Εκεί , ο Victor δημοσίευσε δύο φωτογραφίες , όπου ο slender man ακολουθάει μία ομάδα παιδιών. Οι φωτογραφίες έκαναν πάταγο, και σύντομα ακολούθησαν και άλλες. Πλέον ο Slender man είναι αρκετά γνωστός , σε σημεία να έχει και δικά του Sites. Το εν λόγο τόπικ είναι το παρακάτω: http://forums.somethingawful.com/showthread.php?threadid=3150591&userid=0&perpage=40&pagenumber=3


 
Ας πάμε στο παιχνίδι τώρα. Ξεκινάς σε ένα δάσος νύχτα , με έναν φακό. Τίποτα άλλο. Ο σκοπός σου είναι να μαζέψεις 8 φύλα χαρτιού που είναι καρφιτσωμένα πάνω σε διάφορα αντικείμενα στην πίστα , τα οποία σχετίζονται με τον αγαπητό Slender man ή Tall man. Φυσικά τα πράματα δεν είναι απλά, μιας και κάπου εκεί έξω καραδοκεί και ο Slendy. Όσο περισσότερο έρχεσαι σε επαφή με τον slenderman , τόσο γρηγορότερα χάνεις το μυαλό σου και χάνεις. Αυτό σημείνει ότι πρέπει να τον κοιτάς όσο το δυνατόν λιγότερο και να μην τον αφήσεις να σε πλησιάσει πολύ, αλλιώς Game over. Όταν ο κύριος με τα μαύρα είναι κοντά σου, αρχίζει να κάνει παράσιτα η οθόνη. Όσο πιο έντονα είναι, τόσο πιο κοντά σου βρίσκεται. Γεγονός που δένει όμορφα με τον μύθο του, μιας και λένε ότι είναι ικανός να κάνει παρεμβολές στα ηλεκτρονικά συστήματα.




 
Το όλο Concept είναι πολύ απλό, χωρίς ιδιαίτερα γραφικά, αλλά καταφέρνει να φτιάξει μία πολυ καλή ατμόσφαιρα απομόνωσης σε ένα σκοτεινό και τρομακτικό δάσος. Ακόμα και εγώ σε κάποιες φορές που ήξερα ότι με ακολουθούσε ο Slender , ένιωθα μία ανατριχύλα στην ραχοκοκαλιά μου. Άλλο ένα ατού είναι ο ήχος, ο οποίος φτιάχνει μια ακόμα πιο τρομακτική ατμόσφαιρα και σε κάνει πολλές φορές να αναπηδας. Δεν είναι υπερβολή ότι χωρίς τον ήχο το παιχνίδι είναι πολύ λιγότερο τρομακτικό. 


 
Δυστηχώς όμως ανακάλυψα μερικά μελανά σημεία του Slender. Το πρώτο είναι ότι το παιχνίδι δεν έχει pause. Σοβαρά τώρα. Κάπιοι λενε ότι καλύτερα που δεν υπάρχει γιατί σου χαλάει την ατμόσφαιρα , αν μπορείς να κάνεις pause και να ηρεμήσεις. Ρωτάω λοιπόν εγώ, το γεγονός ότι έχεις μαζέψει 5 φύλα και χτυπάει το τηλέφωνο, ή το κουδούνι δεν χαλάει την ατμόσφαιρα;;;; Επίσης άλλο ένα πρόβλημα είναι ο φακός. Ο ριμάδης έχει περιορισμένη μπαταρία, και προφανώς όχι αλκαλική, γιατί τελειώνει αρκετά γρήγορα. Έτσι πρέπει να τον κλείνεις όσο μπορείς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό από μόνο του δεν θα ήταν τόσο πρόβλημα, αν δεν χανόσουν πολύ εύκολα στο δάσος. Άπειρες φορές μου έχει τύχει να γυρίζω απότομα να δω αν είναι πίσω μου ο ακατανόμαστος και μετά, χωρίς πυξίδα , να αποπροσανατολίζομαι τελείως.



 
Παρόλα αυτά μια πολύ καλή προσπάθεια από την parsecproductions και αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Εξάλου μόνο 15 λεπτά από τον χρόνο σας και 50 ΜΒ του δίσκου σας θα ξοδέψει. Να σημειωθεί ότι υπάρχει και έκδοση για Mac. 


 
Ps
Ένα μικρό δωράκι για όσους το παίξουν. Ο μόνος τρόπος για να βρει κανείς τα χαρτιά και το δρόμο του εκεί μέσα.






Τα Sites όπου μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι


Bonus
Η αγαπημένη μου αντίδραση από άτομο που έπαιξε το Slender. 






No comments:

Post a Comment