Friday 8 February 2013

Ys The Oath in Felghana

Ys The Oath in Felghana Review

Κονσόλα : Playstation Portable

Εκδότης : Nihon Falcom ή απλά Falcom

Κατασκευαστής : Nihon Falcom ή απλά Falcom







Επίσκεψη στην πόλη του κολλητού σας.


Λίγο καιρό μετά την πιο τελευταία του περιπέτεια,ο Άντολ και ο,κολλητός φίλος του πια,Ντόγκι επισκέπτονται την ήπειρο της Αφρικής για να πάνε στο χωρίο του Ντόγκι,την Φελγκάνα.Έχοντας ακούσει τόσα πολλά για το χωρίο αυτό ο Άντολ από τον φίλο του στις περιπέτειές τους και έχοντας την ανάγκη ο Ντόγκι να επισκεφτεί του δικούς του ανθρώπους μετά από την ένταση των τελευταίων περιπετείων,οι δύο φίλοι αποφασίζουν ότι χρειάζονται λίγες διακοπές.

Καθώς φτάνουν κοντά στην Φελγκάνα,ακούνε μια κραυγή από κάποια κοπέλα.Καθώς τρέχει ο Άντολ να την βοηθήσει,τέρατα περικυκλώνουν τον Ντόγκι.Αφού οι δύο τους εξοντώνουν τα τέρατα και σώζουν την κοπέλα,ο Ντόγκι εκφράζει την έκπληξη του αλλά και την ανησυχία του για αυτό το γεγονός.Αυτό όμως σχεδόν αμέσως ξεχνιέτε μιας και μαθαίνουμε ότι η κοπέλα λέγετε Έλενα και είναι η παιδική φίλη του Ντόγκι από την Φελγκάνα.

Καθώς πηγαίνουν προς το χωρίο για να ξεκουραστούν,σατανικές δυνάμεις βρίσκονται σε κίνηση και ετοιμάζουν να βυθίσουν τον κόσμο στο σκοτάδι ακόμα μια φορά.Ο Άντολ είτε το θέλει είτε όχι,ακόμα και στις διακοπές του,θα μπλεχτεί σε περειπέτειες.Όμως αυτή η περιπέτεια δεν θα είναι τόσο απλή,αλλά ούτε και τόσο ευχάριστη...για κανέναν.

Σπαθι;Έτοιμο!Πανοπλοία;Έτοιμη!Κόκκινα μαλλιά;Ω...ΝΑΙ!


Το παιχνίδι που επισήμως και οριστικώς άρχισε το γένος Action RPG και του έδωσε την μορφή του που κρατιέται και υπάρχει[το I και το II χρησιμοποιούσαν πιο απλό σύστημα,αλλά και εκείνα ήταν ARPG].Ο παίχτης έχει πλήκτρα για μαγεία,άλμα,επίθεση με το σπαθί και ενεργοποίηση ενός είδους super mode.Ακούγεται απλό και πιθανώς είναι,αλλά μιας και το παιχνίδι είναι remake,καλό είναι που παραμένει όσο πιστό γίνεται στο αθεντικό.Βέβαια,δεν σημαίνει ότι δεν θα προσθέσει αρκετά πράγματα.Νέοι εχθροί και μερικές καινούργιες λειτουργίες υπάρχουν στο παιχνίδι καθώς και νέες δυσκολίες και ο φοβερός επανασχεδισμός των διάφορων τόπων που θα επισκεφτεί ο παίχτης δίνοντας μια φοβερή μίξη,ARPG και πλατφόρμας σε ένα.

Επίσης,πιστό στην παράδοση το παιχνίδι έχει αρκετές δυσκολίες,με την Nightmare την πιο δύσκολη[αν είσαι πρωτάρης,απλά δεν την τερματίζεις...καλά ούτε το very hard τερματίζεις,αλλά το Nightmare είναι όντως εφιάλτης] αλλά έχει και για τους πρωτάρηδες Very Easy και Easy,και μην γελάτε,αλλά καλά θα κάνετε να ξεκινήστε από τις χαμηλότερες δυσκολίες και να πάτε προς τις δυσκολότερες,όχι μόνο για να ξεκλειδώσετε διάφορα,αλλά επείδη το παιχνίδι έχει και ένα φοβερό σύστημα New Game +.Επίσης το παιχνίδι έχει Boss Rush και Time Attack modes,πιστό σε άλλη μια πρωτοπορία της Falcom.

Το παιχνίδι φαντάζει απλό,αλλά παλιότερα,που τα πλήκτρα ήταν περιορισμένα και ο παίχτης έπρεπε να βασιστεί πολύ παραπάνω στις ικανότητες του για να νικήσει παρά σε κάποια ιδιαίτερη τεχνική,ισχύει και εδώ.Ετοιμαστήτε να ζήστε κάτι παλίο και καινούργιο και ταυτόχρονα πρωτότυπο.Είτε είστε καινούργιος είτε είστε παλιός gamer θα δείτε κάτι γνώριμο σε αυτό το παιχνίδι.

Ροκιές στην μυθική μου περιπέτεια;


Ο ήχος είναι άριστος ως συνήθως και σε αντίθεση με το Ys 7,αυτό και το ys Vs Sora no Kiseki έχουν και διαλόγους που τους απαγγέλουν κανονικά οι ηθοποιοί σε αντίθεση με τους βουβούς διαλόγους του Ys 7.Επίσης η JDK Band κάνει τα αδύνατα δυνατά και προσφέρει και σε αυτό το remake remix παλιών κομματιών αλλά και νέα κομμάτια.

Oldschool στην καλύτερή του.


Παρ’ότι δεν θα φανούν ιδιαίτερα ωραία,αυτό είναι λόγω της ελαφρά απομακρυσμένης κάμερας,αλλά ο κόσμος του παιχνιδιού έχει μάζεψει άριστες κριτικές για την ζωντάνια που δείχνει.Τα γραφικά είναι κάπως μινιμαλιστικά σε σχέση με το φοβερό Ys 7,αλλά τα τοπία είναι η απόλυτη κορυφή σε αυτό το παιχνίδι.

Τελικό σκορ : 9.25 / 10


Τελευταία λόγια :

Το remake του παιχνιδιού που έδωσε την οριστική και την δημοφιλή εικόνα του γένους ARPG.Η Falcom κάνει υπέροχη δουλειά για άλλη μια φορά σε άλλο ένα remake της.Το παιχνίδι συνηστάται για όλους και αξίζει να το έχετε αν έχετε PSP.

2 comments:

  1. πολύ ωραίο παιχνίδι συμφωνώ. Αν και μου φάνηκε πιο δύσκολο από το Ys 7

    ReplyDelete
  2. Είναι πιο δύσκολο,αλλά είναι κυρίως λόγω του ότι έχεις λιγότερες επιθετικές επιλογές απ’ότι στο Ys 7.Σαν το Megaman Zero που αν δεν καταφέρεις να είσαι άριστος και να πάρεις όλα τα όπλα,τότε δεν πρόκειται να γίνει πιο εύκολο το παιχνίδι.

    ReplyDelete