Thursday 7 February 2013

Dragon Age 2 (360)

 photo 4f086984-4e29-485b-9233-5b1315f0ceda_zpsddad779e.jpg

Dragon age 2

Η (επική;) συνέχεια ενός θρύλου

Στο σημερινό επεισόδιο του Gamers League:

Ένα παιχνίδι που ο πρόγονος του είχε καταταχθεί στα καλύτερα fantasy RPG, αλλά όλοι λένε τα χειρότερα για το τέκνο του. Κάποιοι δεν το άντεξαν. Κάποιοι άλλοι , πιο θαρραλέοι το τέλειωσαν , άλλα δεν θέλουν να μιλάνε για αυτό Και τέλος, κάποιοι άλλοι, ελάχιστοι , δεν θα μιλήσουν με τόσο σκοτεινά λόγια για τον απόγονο. Τι όμως πραγματικά συμβαίνει;

Ήρθε η ώρα αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια να μάθουμε την αλήθεια , καθώς ο δαιμόνιος ντετέκτιβ μας, mr. Reap-aaaaah θα διεισδύσει στα άδυτα του Dragon Age 2 και θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα.

61 ώρες μετά την έναρξη της αποστολή ο Mr Rep-aaaah , είναι εδώ να μας πει τι ακριβώς έγινε.

Gamer's League :
Θα ήθελα να σας ρωτήσω. Τι σας έκανε να δεχτείτε αυτήν την αποστολή;

Mr.Reap-aaaah :
Καταρχήν είχα πάρει μέρος και στην προηγούμενη αποστολή με την κωδική ονομασία Dragon Age origins. Ήταν πολύ διασκεδαστική και με πολύ ωραία ιστορία , απλώς ο τρόπος μάχης και το AI των συμμάχων έπασχε κάπως, μιας και ήταν κατασκευασμένο αρχικά για Pc , και εγώ ασχολήθηκα μαζί του στο 360. Επίσης στο 360 είχε υποδεέστερα γραφικά από τον υπολογιστή. Αυτό όμως δεν το εμπόδισε να γίνει κατά γενική ομολογία από τα καλύτερα rpg . Δυστυχώς όμως οι πληροφορίες που συγκέντρωνα για το DA 2 ήταν οι χειρότερες. Έτσι αποφάσισα να το εξετάσω ο ίδιος και να δω τι αληθεύει και τι όχι.

GL:
Mr. Reap-aaaah. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την πρώτη σας εμπειρία με την αποστολή;

Mr.R:
Οι αρχικές μου επιλογές για το άβαταρ που θα χρησιμοποιούσα ήταν οι εξής: Warrior Male / Female, Rogue Male / Female και Mage Male / Female. Δεν είδα όμως πουθενά επιλογή για διαφορετική φυλή και για το background του χαρακτήρα , όπως ήταν στο DA1. Έτσι ήδη βλέπω τις πρώτες ελλείψεις σε σχέση με το 1. Όμως συνεχίζω ελπιδοφόρα , μήπως η ιστορία του παιχνιδιού με αποζημιώσει για αυτό. Με δυσκολία επέλεξα Male Rogue, μιας και οι χαρακτήρες είναι όμορφα σχεδιασμένοι, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από τους δύο.

hawk and marian photo Marian-Hawke_zpscf026d4e.png

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή έρχεται η ώρα της μάχης και έχω την πρώτη ευχάριστη έκπληξη. Το σύστημα μάχης έχει βελτιωθεί κατά πολύ και γίνεται πιο ζωντανό , μιας και πρέπει να πατάς εσύ το Α ακόμα και για την πιο απλή επίθεση. (Μιλώντας πάντα για την έκδοση του 360 ) Έτσι λοιπόν λιανίζοντας και κόβοντας φτάνουμε στην πρώτη και... τελευταία πόλη του παιχνιδιού.

GL :
Πριν πάμε παρακάτω θα ήθελα να μας κάνετε μια διευκρίνηση. Είπατε την πρώτη και τελευταία πόλη του παιχνιδιού;

Mr.R:
Ναι. Καλά ακούσατε . Όλα συμβαίνουν στο Kirkwall και στα γύρω περίχωρα, τα οποία μοιάζουν με διαδρόμους σαν να βρίσκεσαι σε ένα εξωτερικό dungeon. Σταματήστε να ελπίζετε και ξεχάστε τις εξορμήσεις σε άλλες πόλεις που έχετε συνηθίσει σε άλλα παιχνίδια. It's just Kirkwall. Βέβαια πάλι καλά που υπάρχει μία πόλη με μαγαζιά και ανθρώπους που μπορείς να μιλήσεις ( γκουχ Final γκουχ Fantasy13 )

GL:
Να υποθέσω όμως ότι αφού πρόκειται για μία πόλη, την έχουν φτιάξει πολύ αναλυτικά και με πληθώρα από quests.

Mr.R:
Να υποθέσετε λάθος. Ναι, Quest υπάρχουν πολλά , όμως οι τοποθεσίες που κινείσαι είναι οι ίδιες και οι ίδιες. Δλδ μπορεί να κάνεις σε ένα μέρος της πόλης πολλά διαφορετικά Quest, όμως το μέρος παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο Για να μην μιλήσω για τα σπίτια. Σε αυτή την πόλη, είτε όλα τα σπίτια είναι ολόιδια μέσα, ή κάποιοι βαρέθηκαν να φτιάξουν διαφορετικά σπίτια. Κλείνω στο πρώτο.

GL
Μάλιστα. Και τι γίνεται με το στόρι ; Προφανώς είναι εξίσου καλό με το 1.

Mr.R:
Αισιόδοξος . Μου αρέσει αυτό σε έναν άνθρωπο. Για να πω την αλήθεια. Και εγώ αισιόδοξος ήμουν στην αρχή αλλά έμεινα με την αισιοδοξία. Η βασική ιστορία είναι ότι εσύ , μάζι με την οικογένειά σου , φεύγετε από το φεράλντεν , λόγω των γεγονότων του 1, και πηγαίνετε πρόσφυγες στο Kirkwall. Εκεί λοιπόν προσπαθείτε να επιβιώσετε και να αποκαταστήσετε το παλιό σας σπίτι. Και, αυτό είναι μέσες άκρες. Δεν υπάρχει κάποιος απώτερος σκοπός. Απλώς ζεις την ζωή σου κάνοντας quest και αφήνοντας πτώματα αριστερά και δεξιά.

 photo b29cf0e6-7601-4e6d-b069-3297467797ac_zps6bd0cdb7.jpg

GL
Για τους χαρακτήρες τι έχετε να πείτε;

Mr.R:
Δεν με ενθουσίασε κανένας εκτός από τον Varic. Θεός . Είναι ο πρώτος ξυρισμένος νάνος που έχω δει, και για να δέσει το γλυκό είναι rogas με βαλίστρα. Νάνος , ξυρισμένος , ρογκάς με βαλίστρα. Πρωτοφανές και πρωτότυπο Και από τους λίγους straight στο party.

GL
Συγνώμη;

Mr.R:
Μην με παρεξηγείς. Δεν έχω κάτι με τους Gay. Αλλά στο DA 2 το παράκαναν Αν εξαιρέσεις τον Varic και την Avelin, οι υπόλοιποι είναι είτε gay , είτε Bisexual και συνήθως στο δείχνουν με περίτρανο τρόπο. Δλδ οι άντρες Gay κάνουν μπαμ. Η Isabela όλη την ώρα αναφέρει με πόσους και πόσες έχει πάει, όχι απαραίτητα άνθρωποι, και η Merill. Ε, για αυτή το βρήκα στο νετ. Επίσης σε όλους υπάρχει επιλογή ο χαρακτήρας σου να φλερτάρει. Εντάξει βρε παιδιά , είπαμε να δώσετε περισσότερες επιλογές για romance, αλλά αυτό καταντάει γελοίο.

GL
Οπότε εσείς δεν...

Mr.R:
Μα πως . Φυσικά και έκανα . ( Υπήρχε Achievement). Επέλεξα την Isabela. Μπορεί να ήταν η πιο τσούλα της παρέας αλλά την είχα βάλει στο μάτι από την αρχή, και μιας και με τους άλλους δεν υπήρξε προκοπή ..... Περίεργη κοπέλα . Την έριξα με την μία στο κρεβάτι. Το φιλί ήταν το δύσκολο.....

GL:
Τουλάχιστον το Gameplay ήταν καλό;

Mr.R:
Ναι. Τουλάχιστον το Gameplay ήταν καλό Οι μάχες συνέχιζαν να μου αρέσουν μέχρι το τέλος και χωρίς να με εκνευρίζουν όπως στο 1 , που ψόφαγαν οι δικοί μου για βλακείες. Επίσης το παιχνιδι προνόησε να δίνει αρκετά Healing Potion . ( ΑΛΛΗΛΟΎΙΑ Στο 1 έκανα βόλτα όλες τις πόλεις του χάρτη για 5 potions ). Tέλος καλώς ή κακώς, έχουν απλοποιήσει τις μάχες, με αποτέλεσμα σπανίως να χρειάζεται να δώσετε οδηγίες στο party . Τουλάχιστον στο normal.

 photo 109d4e0c-7bc6-4624-bc66-19a3a77b63be_zpsfe991191.jpg

GL:
Κλείνωντας , επειδή μας τελειώνει και ο χρόνος, ύστερα από όλα αυτά, θα αποτρέπετε κάποιον από το να πάρει το παιχνίδι;

Mr.R:
Θα ακουστεί περίεργο, αλλά όχι. Μπορεί να έχει όλα αυτά τα καkά, αλλά εμένα με διασκέδασε αρκετά σαν παιχνίδι, και θα έπαιζα και άλλο ένα playthrough για τα υπόλοιπα achievements. Κατ εμέ καταφέρνει να σε κολλήσει με το gameplay του. Συναντάς και χαρακτήρες από το DA1 , που είναι ένα υπέρ για όσους έχουν παίξει το 1. Επίσης σε προετοιμάζει για το 3, το οποίο ελπίζω να έχει και άλλες πόλεις, αλλά με το σύστημα μάχης του 2. Έτσι , δεν θα έλεγα να το αποφύγει κάποιος , αλλά ως προς το θέμα του βάθους του παιχνιδιού να μην περιμένει ότι θα είναι σαν το 1. Έχει βέβαια διαφορετικά τέλη..... Πάλι καλά.

GL:
Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας Mr.Reap-aaaa. Τι σκοπεύετε να κάνετε στο μέλλον; Θα έχουμε την ευχαρίστηση να μας πείτε για άλλες μελλοντικές σας αποστολές;

Mr.R:
Θα είναι ευχαρίστησή μου. Ήδη πολεμάω ορδές από Locust και για αυτό θα πρέπει να σας αφήσω. Έχω ώρα να τα πυροβολήσω και μπορεί να φοβηθούν ότι έφυγα. Βyeeeeeez

GL:
Άλλο ένα επεισόδιο των Gamer's League έφτασε στο τέλος του. Ελπίζω να το φχαριστηθήκατε. Γειά σας. Και θα τα πούμε σύντομα .

Hq out





ps
Όποιος ενδιαφέρεται για ReaperTweet Stalking
@just_reaper


και μην ξεχνάτε την σελίδα μας στο FB
facebookio
Αφηστε και κάνα μήνυμα. Δεν τα έχουν φορολογήσει ακόμα... Να χαρούμε και εμείς ότι έχουμε μια άλφα κίνηση.

Και καινούρια πρσθήκη βεβαίως βεβαίως το official mail μας.
Έχουμε και mail. J.Lynx

3 comments:

  1. Πολύ Review κολλητέ. Πολύ έξυπνος ο τρόπος που το έγραψες με τη συνέντευξη. Σε μαγνητίζει να το διαβάσεις χωρίς να βαρεθείς ούτε στιγμή:)
    Πρέπει να τα παίξω αυτά τα παιχνίδια!

    ReplyDelete
  2. Και θα σε κουφάνω. Το Ys7 που σου έλεγα μοιάζει πάρα πολύ με το Dragonage. Παρόμοιο στυλ παιχνιδιού και ιστορίας

    ReplyDelete
  3. Dear Reap-aaaah,

    So you liked the game, huh? Πρωτότυπο, όπως και ο τρόπος που επέλεξες να παρουσιάσεις το review σου. Δεν ξέρω αν μου άρεσε περισσότερο από τον original τρόπο παρουσίασης (ουυ ρε πατροπαράδοτη συντηρητική γυναίκα) , παντός υπήρχε κάτι τόσο εθιστικά κατεστραμμένο πάνω του, που δε σου άφηνε περιθώρια να μην το λατρέψεις. Θα μπορούσα να το παραλληλίσω μόνο με το instant messaging with yourself, κάτι που –για κάτσε- you’ve already done that! Κοινώς: δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εσένα.

    Από συγγραφικής άποψης, ήταν ευκολοδιάβαστο και καλογραμμένο στα περισσότερα σημεία, με μπόλικες δόσεις καφρίλας, σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου στο blogίδιο σας. Προσπάθησε μόνο να διατηρείς το ίδιο επίπεδο perfection σε όλη την έκταση του κειμένου σου, γιατί υπάρχουν κάποια σημεία που μου δίνεται η εντύπωση πως δεν τους έχει δοθεί η απαιτούμενη προσοχή.

    Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι για να σου πω κατά πόσο συμφωνώ ή διαφωνώ με όσα είπες, όμως κάτι το review σου, κάτι η bioware, κάτι το σκίζω-και-θερίζω rpgιάρικο ταπεραμέντο μου, με κάνατε να θέλω να το δοκιμάσω περισσότερο από ποτέ. Ι guess you succeeded και εγώ είμαι καταδικασμένη να φάω στη μάπα τα όχι και τόσο (A)I του 1 όπως και την παρέλαση των crane χαρακτήρων του 2…

    Υ.Γ.1: Νάνος χωρίς περίτεχνα περιποιημένη γενειάδα??? Μμμ τώρα εξηγείται το γιατί μας προμηθεύτηκες καινούριο φούρνο…

    Υ.Γ.2:Έχεις βελτιωθεί αισθητά στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τις λέξεις και κάτι μου λέει πως δεν έχουμε δει ούτε το μισό των δυνατοτήτων σου ακόμη… I'll be watching you.

    Yours,

    Regin-aaaah

    ReplyDelete