Monday, 31 December 2012

Ninja Gaiden Σ 2

Ninja Gaiden Σ 2 Review

Κονσόλα : Playstation 3

Εκδότης : Tecmo[Τώρα πια KOEI TECMO]

Κατασκευαστής : Team Ninja[Tecmo,τώρα πια KOEI TECMO]

 
 
 

Τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί σε παιχνίδι δράσης.Απλά με νίντζα.



Μια πράκτορας της CIA,ονόματι Sonia αναζητά τον μοντέρνο νίντζα,Ryu Hayabusa για να τον ενημέρωσει για μια αποστολή που πιθανώς να τον ενδιαφέρει.Καθώς τον ψάχνει όμως,η φατριά της Μαύρης Αράχνης την απαγάγει.Δυστυχώς ο Ryu φτάνει αργά στον τόπο του εγκλήματος,αλλά αυτό δεν τον σταματά από το να κυνηγήσει τους απαγωγείς της.Καθώς όμως κυνηγά τους αντίπαλους νίντζα,θα αρχίσει να συναντα στον δρόμο του δαίμονες,ξεχασμένους και αρχαίους,που μόνο στα παραμύθια υπάρχουν...ποιά η σχέση της φατριάς με τους δαίμονες;Και τι συμβαίνει ακριβώς στον κόσμο;Τι αναστάτωσε τις αδερφές νίντζα,Ayane και Kasumi,την μοναχή ιέρια του χωριού Hayabusa,Momiji και την φοβερή κυνηγό τεράτων Rachel;

Είστε αρκετά καλοί για να γίνεται και εσείς σούπερ νίντζα;


Γενικώς το παιχνίδι παραμένει σχεδόν ίδιο με το Ninja Gaiden 2,δηλαδή ένα απίστευτα γρήγορο και στυλάτο παιχνίδι που ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί τεχνικές νίντζα και πληθώρα όπλων και κινήσεων σε κάθε όπλο,για να εξοντώσει με πολύ στυλ τους αντιπάλους τους,και τους αρχηγούς,αλλά με κάποιες διαφορές.

Επίσης σε αντίθεση με την αυθεντική μηχανή που χρησιμοποιούσε η Team Ninja για το XBOX360,η Hybrid Engine σε μάχες τεραστίων διαστάσεων,όπως σε αποστολές στο online που έχουν και 6 και 8 και ποιός ξέρει πόσους εχθρούς,τα FPS πέφτουν από 60 στα 50...ευτυχώς δεν πέφτουν παραπάνω και κυρίως δεν πέφτουν κατά την διάρκεια της ιστορίας και των υπόλοιπών modes που υπάρχουν.Εκεί,σταθερά στα 60FPS.Παρ’όλα αυτά,κάποια cancels αφαιρεθηκαν,αλλά πιθανώς να ήταν δημιουργία από glitches της αυθεντικής μηχανής του προηγούμενου παιχνιδιού.Παρ’ότι είναι κρίμα,το παιχνίδι δεν παύει να είναι ευχάριστο.

Τέλος,το παιχνίδι έχει από τα καλύτερα New Game +,παρόμοιο της σειράς Devil May Cry και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό και καλό,μιας και η σειρά το χρειαζόταν.Στην τελική,παρ’ότι κάποια πράγματα χάθηκαν,δεν συγκρίνονται με αυτά που προστέθηκαν.Η διαφορά βάρους είναι τεράστια,εκτός πια και αν κάποιος πήρε το παιχνίδι για να ικανοποιήση την αιματολαγνία του και την αιμοδιψία...που σε αυτήν την περίπτωση θα του πρότεινα ή να πιάσει κανένα παιχνίδι Manhunt ή να πάει σε ψυχίατρο καλύτερα.

Δυαδική φύση στους ήχους.



Ο ήχος είναι αρκετά καλός και οι ηθοποιοί,είτε στα αγγλικά είτε στα ιαπωνικά,ερμηνεύουν αρκετά καλά τους ρόλους τους.Η μουσική θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερη,αλλά ταιρίαζει σχετικά στο κλίμα.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι καμιά φορά ο ήχος θα κοπεί για λίγο και το ότι τα στόματα κινούνται με τρόπο που δεν ταιριάζει ούτε στα αγγλικά ούτε όμως και στα ιαπωνικά.

Νίντζα;Ναι,μου φαίνεται σαν νίντζα!


Τα γραφικά είναι υπέροχα.Αναμενόμενο του PS3 και της φοβερής Hyrbid Engine αλλά δεν είναι χωρίς τα προβληματά του.Δυστυχώς,καμιά φορά,όταν κόβετε κάποιο κομμάτι ενός εχθρού,αυτό εξαφανίζετε...ναι...περίεργο.Επίσης,στο Multiplayer[το online] και στο Team Mission,θα υπάρξει καμιά φορά lag,λόγω frame drop,όπως προαναφέρθηκε προηγούμενως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις,αλλά τίποτα σοβαρό.

Τελικό σκορ : 8 / 10


Τελευταία λόγια :

Ένα πολύ καλό enhanced port του αυθεντικού παιχνίδιου,προσθέτοντας αρκετά στην ολική εμπειρία του παίχτη.Ένα από τα πιο καλά παιχνίδια δράσης εκεί έξω,με φοβερό σύστημα μάχης για έναν νίντζα.


 

Tales of VS

Tales of VS Review

Κονσόλα : Playstation Portable

Εκδότης : Namco Bandai

Κατασκευαστής : Matrix Software / Namco Bandai





Υπόθεση με αρκετές ιδέες...αλλά...



Θεωρητικά ένα παιχνίδι crossover της σειράς Tales δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί μιας και γύρω στα 10 χρόνια τώρα,γίνονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αρκετά καλά crossovers από την ίδια την εταιρία.Αυτήν την φορά όμως,απέτυχαν.Το όλο σύνολο βγήκε αρκετά μέτριο.

Όταν η τεμπελιά βγήκε παγανιά.


Το σύστημα μάχης είναι απαράδεκτο.Το σύστημα μάχης και γενικότερα ο τρόπος παιχνιδιού της σειράς ήταν ο πρώτος που πάντρεψε αυτού του είδους τις μάχες στα Action-RPG,μάχες που είναι σχεδιασμένες για 2D παιχνίδια ξύλου σαν το Street Fighter και το King of Fighters,αλλά με στοιχεία από RPG,όπως οι μάχες που αρχίζουν όταν εμφανιστούν τα τέρατα και οι αρχηγοί,μαζί με την αναβάθμιση μέσω στατιστικών.Αυτό το φοβερό σύστημα έχει πάρει πάρα πολλές μορφές κατά την διάρκεια της σειράς,αλλά αυτήν την φορά βάλαν ότι πιο βασικό,βαρετό και άθλιο σύστημα που ακόμα και το πρώτο παιχνίδι στο NES δεν χρησιμοποίησε.

Απλά καλά ηχητικά.


Ο ήχος και οι φωνές είναι υπέροχες στο σύνολο και οι ηθοποιοί κάνουν άριστη δουλειά.Η επιλογή των τραγουδιών από την άλλη και είναι πολύ μικρή και περιορισμένη,δεν είναι και καλή για τις μάχες.

Ικανοποιητικά γραφικά που καταστρέφονται από την τεμπελιά.


Τα γραφικά είναι αρκετά ικανοποιητικά για το σύστημα.Το μόνο κακό είναι ότι τα στάδια είναι υπερβολικά βαρετά στην θέα και τα τοπία ακόμα πιο πολύ.

Τελικό σκορ : 5.5 / 10


Τελευταία λόγια :

Γενικά ένα παιχνίδι με μια πολύ καλή ιδέα,αλλά,δυστυχώς,με άθλια εκτέλεση και χωρίς δικαιολογία από τις δύο εταιρίες που μας έχουν δείξει άνετα τι μπορούν να κάνουν.

Sunday, 23 December 2012

Αge of Zombies (PSP/PS3/Android/Ios) - Review





Kαλώς ήρθατε στην εποχή των Ζόμπι!
Το Αge of Zombies είναι ένα mini game το οποίο κυκλοφορεί για psp,ps3,android & ios.
O ήρωας του παιχνιδιού είναι ο Barry SteakFries.
Mιλάτε με έναν τρελό επιστήμονα ο οποίος σας λέει πως ζόμπι έχουν γεμίσει τον τόπο και πως πρέπει να τα σκοτώσετε όλα για να σώσετε τον κόσμο. Αρκετά τρελή ιδέα. Ταξιδεύετε στην εποχή των δεινοσαύρων, των 60's, στην αρχαία Αίγυπτο, στην αρχαία Ιαπωνία και στο μελλον στον κόσμο των ρομπότ σε συνολικά 9 πίστες.


Αυτό που κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει το παιχνίδι είναι το απίστευτο χιούμορ το οποίο διαθέτει.
Η μουσική ήταν ταιριαστή με το θέμα κάθε πίστας και οι διάλογοι απολαυστικοί. Θα λιώσετε από τα γέλια!


Τα γραφικά έμοιαζαν λες και βγήκαν από το χρονοντούλαπο του snes αλλά πραγματικά αυτό είναι δευτερεύων σημασίας. Το παιχνίδι είναι ένα shooter παλιάς σχολής όπου πυροβολάς ασταμάτητα να σωθείς από τις ορδές των zombie. Στο τέλος κάθε κόσμου έχει και boss να καθαρίσεις όπως τον παλιό καλό καιρό. Τόσο απλό και τόσο εθιστικό. Πάνω απ'όλα το παιχνίδι στηρίζεται στην νοσταλγία των παλιών arcade παιχνιδιών που πολλοί θα νιώσουν. Από χειρισμό το παιχνίδι τα πάει επίσης πολύ καλά,  με το σταυρό ή τον αναλογικό επιλέγεις προς ποια κατεύθυνσης πυροβολάς. Με το L ρίχνεις χειροβομβίδες ή νάρκες ή μπαζουκιές και με το Χ (αν θυμάμαι καλά) πυροβολάς. Eτσί ήταν τουλάχιστον στο psp. 


Eκεί που μας τα χαλάει το παιχνίδι είναι η διάρκεια του. Απογοητευτικό να έχει μόνο 5 κόσμους και 9 πίστες στο σύνολο. 

Σε γενικά πλαίσια ενά πολύ εθιστικό mini game με το οποίο θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας. Απ'ότι έμαθα έχουν ρίξει και την τιμή στα 2 ευρώ στα κινητά και στα 5 στο psn network. Οπότε τ'αξίζει τα λεφτά του πλέον. Το λέω αυτό γιατί αρχικά έκανε 10 ευρώ...
Γενική βαθμολογία 8/10

Saturday, 8 December 2012

Dead or Alive 5





Dead or Alive 5

Καυτές μαχήτριες που ανταλλάζουν γρήγορες φάπες σε μια σειρά από λαβές και αντιλαβές , σε πίστες όπου μπορείς να γρεμοτσακίσεις και να γκρεμοτσακιστείς από σκάλες και ορόφους κτηρίων.

Αν η εισαγωγή σταμάταγε εδώ, τότε θα είχα μεγάλη ανυπομονησία για το Doa 5, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλα.

Στα παλαιότερα παιχνίδια υπήρχε η επιλογή να κουνάει ή όχι το στήθος κατά την διάρκεια της μάχης. Εκτός από fighting, είχε βγει παιχνίδι όπου οι κοπέλες έπαιζαν βόλεϊ, ή κάναν διακοπές, ελαφρώς ντυμένες σε ένα τροπικό νησί και μαζί τους έκανε διακοπές και η φυσική μιας και το στήθος τους κουνιόταν σαν να ήταν συσπανσιόν. Πάνω κάτω, πάνω κάτω, πάνω κάτω.

Έτσι ο ερχομός του Doa 5 , μου φέρνει ένα μείγμα προσμονής αλλά και φόβου ταυτόχρονα. Προσμονής για την βελτίωση ενός καλού figting , αλλά και φόβου γιατί με τόσο fan service στο παρελθόν και την βελτίωση των γραφικών , ποιός ξέρει τι θα δούμε πάλι....






Η πρώτη επαφή
Οι σχεδιαστές υποσχέθηκαν ότι το νέο παιχνίδι θα βασίζεται στην μάχη και όχι στο fan service, κάτι που φαίνεται άλλωστε από το κουτί του παιχνιδιού που γράφει με μεγάλα γράμματα “The hottest fighters are back,και σαν εξώφυλλο έχει τις κοπέλες του Doa. Αν προσέξει κανείς περισσότερο θα δει ότι υπάρχουν και άντρες , αλλά ως δια μαγείας περνάνε εντελώς απαρατήρητοι. ( όχι δεν είμαι λιγούρι, επειδή το σκεφτήκατε και το ξέρω γιατί σας ξέρω. Το ίδιο πράμα έχει παρατηρήσει και κοπέλα.) Έτσι λοιπόν αφού υπερίσχυσε ο φόβος από την προσμονή , με βαριά καρδιά έβαλα το παιχνίδι στην κονσόλα.









Η μικρή έκπληξη
Γρήγορα άρχισε να με διακατέχει η ελπίδα ότι οι φόβοι μου ήταν αβάσιμοι. Στο παλιό Doa, το story mode ήταν το κλασικό των figting. Δηλαδή επέλεγες έναν χαρακτήρα, και ύστερα από μία σειρά μαχών, έβλεπες το ending του χαρακτήρα , αλλάζοντας έτσι κάθε φορά το τέλος του παιχνιδιού. Το Doa 5 έρχεται πιο ανατρεπτικό από ποτέ, μιας και πλέον μιλάμε για ένα ενιαίο story mode, όπου ξεκινάς με έναν χαρακτήρα και κατά την πρόοδο της ιστορίας παίζεις και με τους υπόλοιπους, βλέποντας μάλιστα και βιντεάκι ύστερα από κάθε μάχη.

Τα γραφικά ήταν ακόμα καλύτερα από ότι τα περίμενα και πιο λεπτομερή. Κατά την διάρκεια της μάχης οι μαχητές βρωμίζουν και λερώνονται.

Για να μην μιλήσω για τον τρόπο μάχης. Πολύ πιο ώριμος από το προηγούμενο και με tutorials σε ολόκληρο το story mode , που καλύπτουν τα πάντα για το παιχνίδι .Και αν σκεφτεί κανείς ότι οι πρόκειται για 30+ μάχες, τότε μάλλον καταλαβαίνει ότι έχει να μάθει αρκετά για το παιχνίδι. Αλλά ας τα δούμε όλα αυτά αναλυτικότερα.

 




Story Mode

Η ιστορία ξεκινάει σοβαρά, ( περίεργο ) με την Kasumi να θέλει να εξοντώσει τον κλώνο της ( Alpha 52 ) και την Helena να έχει ιδρύσει εκ νέου την Doatec. 'Όμως δεν κρατήθηκαν για πολύ, η σοβαρότητα σταματάει σύντομα με την εμφάνιση της παλιάς μασκότ Zack και τον μεθυσμένο, που ξεκινάνε να τα γαμάνε όλα. Δυστυχώς πολλές μάχες συνεχίζουν να θυμίζουν τον Γκουσκούνη των Fighting με αφορμές του στυλ ‘’Ωραίο μαλλί θα σε ...... πολεμήσω’’. Αν όμως εξαρχής ξέρεις ότι δεν θα παίξεις ένα σοβαρό figting το οποίο θα έχει μια τρελή ιστορία ( βλέπε mortal kombat 9 ) και το πάρεις στο χαβαλέ, τότε θα περάσεις πολύ καλά , μιας και καταφέρνει παράλληλα με την πλάκα να κάνει κάποιες ανατροπές στην υπόθεση και να προχωρήσει το story plot της σειράς.







Gameplay

Εδώ η ομάδα έχει ρίξει αρκετή δουλίτσα. Έχουν καταφέρει να κρατήσουν τον κλασικό τρόπο μάχης rock paper scissors , αλλά με μερικές ρυθμίσεις τον έχουν αναβαθμίσει και βελτιώσει αισθητά, καθιστώντας τον πιο ισορροπημένο. Για αρχή έχει αποδυναμωθεί το Counter Hold και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ό κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ξεχωριστές κινήσεις, το Counter Hold γίνεται δυσκολότερο από παλιά , αφου εξαλείφεται το σπαμάρισμα ενός κουμπιού μέχρι να το πετύχει. Μαζί με αυτό έρχεται όμως το side step, αλλά και η κίνηση στην αρένα πάνω-κάτω, εκτός από μπρος-πίσω που προυπήρχε, με αποτέλεσμα το παιχνίδι πλέον να περνάει στην κατηγορία των 3D Figting. Επίσης με αυτόν τον τρόπο ισορροπείται το νερφάρισμα του Counter Hold , μιας και δίνεται στον παίκτη άλλη μία δυνατότητα για αποφυγή χτυπημάτων.




Οι αλλαγές δεν περιορίζονται μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Πλέον προστέθηκαν το Critical Burst και το Power Blow. Παλιά όταν ο αντίπαλος άρχιζε να τις εισπράττει , μπορούσαμε να τον σηκώσουμε στον αέρα συνεχίζοντας τις μπούφλες. ( Jugling ). Ποτέ δεν έμαθα αν λέγεται ζογκλερικό επειδή δεν πέφτει ο αντίπαλος στο έδαφος ή επειδή ο αντίπαλος παίκτης πρέπει να κάνει ζογκλερικά για να πιάσει το χειριστήριο που έχει εξφεντωνίσει από τα νεύρα του… Όπως έλεγα, εκτός από jugle μπορούμε πια να κάνουμε και burst, το οποίο αφήνει αβοήθητο τον αντίπαλο μας και αν πετύχει, μπορούμε να ακολουθήσουμε με ένα power blow και να τον κοπανήσουμε σε κάποιο αντικείμενο στην πίστα το οποίο κάνει Μπουμ!!!! Δόξα τον Odin, δεν είναι και το πιο εύκολο να το πραγματοποιήσει κάποιος , οπότε το χειριστήριο την γλυτώνει. Να σημειωθεί ξανά ότι όλες αυτές οι κινήσεις, και πλειάδα άλλων πραγμάτων, καλύπτονται στα tutorials του story mode, βγάζοντας κάποιον μαζόχα από τον κόπο να τα μάθει μόνος του ή εμάς τον απλό λαό, με την βοήθεια του Γούγλη.

Συμπέρασμα. Πρόκειται για το κλασικό DOA , αλλά πολύ πιο προσεγμένο και ισορροπημένο από ποτέ.
  





Χαρακτήρες

Στο παιχνίδι μπορεί κάποιος να πάρει όλους τους παλιούς χαρακτήρες συν 3 νέους από το virtual Fighter καθώς και δύο εντελώς νέους χαρακτήρες, του κουτιού , ενώ πολύ αργότερα  ξεκλειδώνει την Apha 152, την οποία μπορεί να επιλέξει ακόμα και στο online mode, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ακόμη και η demi-god fighter του DoA4 έγινε πλέον ισάξια με τους υπόλοιπους χαρακτήρες. (in your face bitch!)





Διάρκεια στο χρόνο
Και εδώ καλά τα πάμε. Εκτός από το story mode, έχουμε και όλα τα άλλα modes του DOA 4 (Arcade, Survival και Time attack) στα οποία μπορείς επιπλέον να επιλέξεις την δυσκολία. Προφανώς υπάρχει και το online mode, αρκετά βελτιωμένο και αυτό , το οποίο όμως δεν είχα την δυνατότητα να το δοκιμάσω όσο θα ήθελα, μιας και το modem μου, αρνείται πεισματικά να βρει αντιπάλους.

Τελικά
Το DOA 5 καταφέρνει να συναγωνιστεί τα μεγάλα figting games που έχουν βγει αυτήν την εποχή διατηρώντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Σίγουρα απολαυστικό για τους παλιούς της σειράς , αλλά και για νέους , που πραγματικά αξίζει να του δώσουν μια ευκαιρία. Αλλά seriously. Τα βυζιά στις κοπέλες γιατί μεγάλωσαν κατά ένα νούμερο από την τελευταία φορά;










P.S
Για τους απανταχού Hentai , η συλλεκτική έκδοση , εκτός από τα διάφορα καλούδια , έχει και στολές μαγιό για τις κοπέλες. Το θέμα είναι, αξίζει άραγε η επιπλέον διαφορά στην τιμή του (και) για τα μαγιώ; Στην τελική τέτοια πράματα τα βρίσκει κανείς πλέον δωρεάν στο νετ… Γκουχ γκουχ.