Thursday 3 April 2014

Still Life (Pc)



Το χιόνι έχει ήδη πέσει στο Σικάγο και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την ημέρα των Χριστουγέννων. Όμως μία σειρά αποτρόπαιων φόνων δεν αφήνουν την πράκτορα του FBI, Βικτώρια, να τα απολαύσει.

Πράγα στο τέλος της δεκαετίας του 20. Ο παππούς της Βικτώριας ερευνά μία σειρά παρόμοιων φόνων, χωρίς όμως να συλληφθεί ποτέ ο δράστης. Είναι δυνατόν να πρόκειται για αντιγραφή των τότε φόνων μιας και το προφίλ των δολοφόνων ταιριάζει απόλυτα; Αν η Βικτώρια θέλει να αποτρέψει μια ακόμη τραγωδία , πρέπει να το ανακαλύψει γρήγορα, μιας και οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους πέντε.


                                        

Λίγο παλιό παιχνίδι (2005) από τους δημιουργούς των Syberia 1 και 2 , που θεωρώ ότι δεν πήρε την δημοσιότητα που του άρμοζε, μιας και πρόκειται για ένα κλασικό point and click adventure, με πολύ όμορφη πλοκή και αγωνία που σε καθηλώνουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Από τα ελάχιστα παιχνίδια που έψαξα την λύση κάποιων γρίφων επειδή δεν κρατιόμουν να δω τι γίνεται πιο κάτω. Καλά . Έπαιξε και λίγο ρόλο το γεγονός ότι μερικοί από τους γρίφους του παιχνιδιού δεν είναι του τύπου μου. Συνήθως βαριέμαι τα puzzles του στυλ κούνα με συγκεκριμένο τρόπο τους μοχλούς για να ανοίξει η πόρτα. Ευτυχώς όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι γρίφοι είχαν λογική και με λίγη υπομονή έβγαιναν όλοι.

                                              50 shades of grey , before it was cool

Το μόνο ψεγάδι του παιχνιδιού ήταν ο τρόπος χρήσης του inventory. Δεν είχε το κλασικό drag and drop που έχουμε συνηθίσει στα adventures, αλλά έπρεπε ο χαρακτήρας να πάει κοντά στο μέρος που θα χρησιμοποιήσει το αντικείμενο, να φανεί ένα εικονίδιο στην οθόνη και κατόπιν να ανοίξει το inventory και να πατήσει use. Και μόνο το ότι χρειάστηκα τόσες σειρές για να το εξηγήσω, πιστεύω ότι τα λέει όλα. Για να μην αναφερθώ στο ότι έπρεπε να το ανακαλύψω μόνος μου, μιας και το steam δεν μπήκε στον κόπο να έχει manual για το παιχνίδι.

Παρόλα αυτά όμως , όσοι έχουν λησμονήσει τα παλιά point and click adventures και ειδικότερα αυτοί που απολαμβάνουν ένα καλό αστυνομικό μυθιστόρημα , καλό θα ήταν να του ρίξουν μια ματιά. Ειδικά όταν έρθουν οι καλοκαιρινές προσφορές του steam, μιας και κατά τη γνώμη μου , η τιμή των ευρώ για παιχνίδι δεκαετίας είναι λίγο τσιμπημένη .


                                          Μήπως έχετε κάποια σχέση με την Kate Walker






J.Lynx

No comments:

Post a Comment